A videó a képre kattintva megtekinthetőDr. Béres József interjú Ha a szürke hétköznapokban épp elfogy a motivációja, ha nem akaródzik felhúzni a futócipőt vagy kerékpárra szállni, ha özönlenek a kifogások, hogy miért is ne induljon el kirándulni vagy úgy érzi, nem tud ellenállni a harmadik szelet csábító süteménynek, akkor nézze meg galériánkat, hogy egy cseppnyi lendületet nyerjen!Ebben a galériában olyan fiatalokkal ismerkedhetnek meg, akik szüleiket arra kérték, hogy éljenek egészségtudatosabban, és azt is megtudhatják, hogyan gondolkodik erről dr. Béres József, mit tesz ő és családja a mindennapokban egészségük megőrzéséért.
A fiatalok kisfilmjei, fotói és rajzai a “Táncolj az esküvőmön!” pályázatunkra készültek, amit azzal a céllal indítottunk, hogy felhívjuk a szülők és a nagyszülők figyelmét, hogy ha másért nem, akkor a saját gyermekeik, unokáik kedvéért törődjenek jobban saját egészségükkel. Reméljük, hogy a galériából mindenki elég motivációt kap ahhoz, hogy változtasson az életmódján!Nézd meg, mi a véleménye dr. Béres Józsefnek arról, vajon hatnak-e a fiatalok a felnőttekre, ha az egészségről van szó.
Táncoljatok velem az esküvőmön!
A pályázati videó a képre kattintva megtekinthetőKovács Ambrus pályázata Azt gondolom, hogy a táplálkozás és a sportolás elengedhetetlen része az egészséges életmódnak. Én igyekszem egészségesen étkezni és sokat sportolni, és szerettem volna ennek fontosságára felhívni a szüleim figyelmét is. Elmondhatom, hogy személyesen is sokat teszek azért, hogy a szüleimnek legyen ideje az egészséges életmódra, például úgy, hogy kiveszem a részem a házimunkából. Bár jelenleg már nem élek velük, feleségem van, de még így is igyekszem segíteni őket, hogy legyen némi szabadidejük, amit a sportra fordíthatnak. Az egyik legfontosabb alapérték a család, és igenis az egészségtől függ az, hogy minél több időt tudjunk együtt tölteni és minél több szebb pillanatot megélni életünk során, együtt, közösen.

Szeretünk Titeket!
A pályázati videó a képre kattintva megtekinthetőMokrán Nina pályázat A videómat szerettem volna úgy elkészíteni, hogy a szüleim ne sejtsenek az egészből semmit. Ez azt jelentette, hogy 14 pár cipőt kellett felcsempésznem az előszobából az emeletre. A két kisebb testvérem segített elterelni anya figyelmét. Arra akartam felhívni a szüleim figyelmét, hogy mostanában kevesebb időt szentelnek a mozgásnak, és hogy mindig van egy kifogásuk. Például eltervezik a vasárnap délutáni biciklizést, úszást, és utána a kanapén találjuk őket, ahogy szundítanak. Azt szerettem volna elérni a videóval, hogy kedvet kapjanak újra mozogni, és továbbra is tartsanak ki a régi jó szokásaik mellett.

Kezdd egészségesen a napot!
 Szőke Nikolett pályázata Azért üzentem a szüleimnek, mert nagyon szeretem őket, és szeretném, hogy sokáig velem legyenek! Ahhoz azonban, hogy rájöjjenek, egészségesebben kell élniük, kellett nekik egy löket, és úgy éreztem, erre a pályázat alkalmas lehet. Miután elkészítettem a pályázatot, elhatároztam, hogy segítek nekik. Pár hete szabályozom az étkezéseiket. Minden reggel korán felkelek, és előkészítem nekik – kis dobozban, grammban kimérve – a napi étel adagjaikat, és ha tehetem figyelemmel követem, mikor, mit esznek, mikor mennek el sportolni. Fontosnak tartom ezt, főként a betegségek megelőzése miatt, és azért, mert szeretném, ha táncolnának majd az esküvőmön!

Pályázó: Szőke Nikolett

A riport ide kattintva megtekinthető

Az esküvőmön ott lesztek, ha tesztek az egészségetekért!
Molnár Ivett pályázata A rajzommal a szüleimnek szerettem volna üzenni. Nagyon fontos nekem, hogy anya és apa egészségesen éljen, és boldog legyen. Azt azért nem mondom, hogy egészségtelenül élünk, mert sok gyümölcsöt és zöldséget eszünk, és nagyon sokat járunk kirándulni. Ilyenkor gyakran jön velünk a mama és a papa is. A szüleim esküvőjén ott voltak a mamáék, így mi is szeretnénk, ha anyáék ott lennének egészségesen a mi esküvőnkön!

Pályázó: Molnár Ivett

A riport ide kattintva megtekinthető

Én a BOLDOG menyasszony leszek!
Molnár Bianka pályázata Szeretek rajzolni, és szerettem volna üzenni anyának és apának, hogy éljenek egészségesen! Én azt hiszem, egészségesen élek, mert sok zöldséget, gyümölcsöt, csirkehusit eszem, és még mazsorettezni is járok. Mióta anya és apa látta a rajzot, amit nekik készítettem, sokkal többet járnak a konditerembe, és sokkal többet megyünk együtt is kirándulni, amit én nagyon szeretek!

Pályázó: Molnár Bianka

A riport ide kattintva megtekinthető

Apa a jó filmet válaszd, hogy táncolni tudj velem az esküvőmön!
Peresztegi Hanna pályázata Apának üzentem ezzel a pályázattal, mert mindig rohan, sokat idegeskedik, nem mozog semmit, gyorséttermi ételt eszik és kólát iszik. Salátát sem eszik soha, pedig anya mindig csinál, de ő azt nem eszi meg. Apának nagyon tetszett a rajzom. Megdöbbent, amikor meglátta. Láttam rajta, hogy elgondolkodik, és nagyon szeretném, ha a jó filmet választaná, és úgy élne. Azért üzentem neki, mert szeretném, ha minél tovább élne, ott lenne életem nagy pillanatainál, de főleg az esküvőmön, és táncolna velem! Időnként megmutatom neki a rajzot, hogy figyelmeztessem a fontos dolgokra.

Pályázó: Peresztegi Hanna

A riport ide kattintva megtekinthető

Nem csak a Te életed! Játssz okosan!
Újvárosi Géza Bálint pályázata A pályázattal elsősorban a szüleimet próbáltam megérinteni, viszont fontosnak tartottam, hogy az üzenetem minél több emberhez eljusson. Próbáltam figyelemfelkeltő és elgondolkodtató pályázatot készíteni. A sakkjáték a halállal elsőre talán bizarr ötletnek tűnhet, de véleményem szerint remekül lehet vele szimbolizálni a mondandóm súlyosságát. Szerettem volna érzékeltetni, hogy a döntés lehetősége a kezünkben van, csak merni kell lépni, és máris megnyertünk egy játszmát a kaszás ellen. A fotón Édesapám szerepel, előtte pedig a levél az üzenettel. Szeretném, ha mindenki előtt ugyanígy ott lebegne az üzenet lényege, mielőtt rágyújt egy újabb szál cigire, így sarkalva őket arra, hogy inkább letegyék a cigarettát. Az egészséges életmód velejárója a hosszú élet, én pedig a szüleimet nagyon szeretem. Szerintem ezt nem kell magyarázni.

Pályázó: Újvárosi Géza Bálint
Táncolj az esküvőmön!
A pályázati videó a képre kattintva megtekinthetőKörtési András pályázata A pályázatra édesanyám talált rá, amikor immunerősítő szert keresett nekem az interneten. Beírta, hogy Béres Csepp, és ráakadt a Táncolj az esküvőmön! pályázatra. Amikor elmesélte nekem, hogy van egy ilyen lehetőség, rögtön tudtam, hogy filmet fogok forgatni. A nagymamámnak üzentem, akivel együtt élünk anyával. Egyik nap kézen fogtam őt, és kisétáltunk a Városligetbe, néhány jelenetet leforgatni. Ez volt a kedvencem az egészben! Mamával gyümölcsöket ettünk és tornáztunk is, ahogy ez a kisfilmemben is látható! Nagyon szeretem őt, és szeretném, ha még sokáig velünk lenne.

Élj Te is egészségesen!
A pályázati videó a képre kattintva megtekinthetőTiti Róbert pályázata A pályázatommal azoknak a szülőknek üzenek, akik a gyermekükért változtatnak az életükön. Az én szüleimnek is sikerült, miért ne sikerülhetne másoknak is? Emlékszem arra, amikor a szüleim még dohányoztak. Először Anya, majd Apa határozta el, hogy leszokik, azért, hogy ne legyen füst körülöttem. Aztán megszületett a kisöcsém, és így már körülötte sem volt füstös a levegő. Azért tartottam fontosnak, hogy elkészítsem a pályázatot, mert segíteni szerettem volna azoknak a gyerekeknek, akik aggódnak a szüleikért, és szeretnének minél több évet velük együtt tölteni. Hogy ez sikerüljön, vigyáznunk kell az egészségünkre mindannyiunknak. Remélem, az én családom jó példa mások számára!

Mutassuk meg!
A pályázati videó a képre kattintva megtekinthetőHéjj Kristóf pályázata A pályázat elkészítésekor nem csak a szüleimhez, de mindenkihez szerettem volna szólni. Szeretném, ha az emberek megértenék, milyen fontos szerepet játszik az egészséges életmód és a mozgás abban, hogy családtagjainkkal közösen megélhessük az élet fontos pillanatait. A kisfilmemben különböző könnyen rendszeresíthető sportolási lehetőséget ajánlottam – sikeresen, mivel apukám másnap biciklire pattant és azóta sokszor elmentek sportolni anyukámmal. Emellett pedig alig várja, hogy végre én is komoly előrelépéseket tegyek a “közös cél” (családalapítás) érdekében!

Homokba írt üzenet
A pályázati videó a képre kattintva megtekinthetőSzabó Anna pályázata A pályázatommal az apukámnak és a nagymamámnak szerettem volna üzenni, mert sajnos igaz rájuk, amit a videómban elmesélek. Persze van, amikor máshogy történik. Azért üzentem, hogy több időt töltsünk együtt, egészségesen. Arra gondoltam, ez jó kezdet a változáshoz. Meg azért is, mert nagyon szeretem őket, és szeretném, hogy változtassanak. A pályamunkám hatására apukám kevesebbet nassol, és a tévézést is sikerült csökkentenie. Nagyon, de nagyon szeretem őket, és azt szeretném, hogy minél tovább éljenek!

Éljetek egészségesen!
A pályázati videó a képre kattintva megtekinthetőSándor Flóra pályázata Az én üzenetem a világ összes szülőjéhez szól, sok-sok gyerek nevében. Az iskolatársaim, ismerőseim családi körében gyakori, hogy a szülők cigarettáznak, alkoholt isznak. Én mindig megsajnálom azokat a gyerekeket, akik ilyen családban élnek. Azoknak a szülőknek szerettem volna ezzel a pályázattal üzenni, akik eddig nem gondolkoztak el azon, hogy a káros szenvedélyük miatt esetleg kevesebb időt tölthetnek majd gyerekükkel és nem biztos, hogy táncolhatnak majd együtt az esküvőjükön. Mikor először hallottam erről a pályázatról, több ötletem is támadt, hogyan üzenhetnék. Ezekből született meg a videó, a fotó és a rajz is. Szerencsésnek mondhatom magam, mert az én szüleim vigyáznak magukra, de fontos, hogy felhívjuk más szülők figyelmét is azért, hogy még jó sokáig élhessenek, elkerülve a betegségeket, egészségesen!

Éljetek egészségesen, hogy táncolhassatok az esküvőmön!
Szűcs Luca pályázata Nagyon szeretek rajzolni, az óvodában nagyon sokat rajzolunk együtt más gyerekekkel és az óvó nénivel. Apukám és anyukám gyűjtik a rajzaimat, így nagyon örültek ennek is. Amikor először meglátták, azt mondták, ne aggódjak, továbbra is sokat fogunk együtt kirándulni járni, biciklizni, sétálni. Nagyon szeretem a szüleimet, és szeretném, ha minél többet lehetnénk együtt. Bár még csak 4 éves vagyok, már most nagyon fontos nekem, hogy a szüleim egészségesek legyenek, hogy majd sok-sok év múlva táncolhassanak az esküvőmön, ahogy azt megrajzoltam.

Pályázó: Szűcs Luca

A riport ide kattintva megtekinthető

Hírlevél feliratkozás