Szívbemarkoló üzenetek érkeztek

Nemrég a „Táncolj az esküvőmön!” pályázatunk zsűrizésére készültem. Majdnem száz fotó, videó és rajz várt rám: fiatalok kérték a szüleiket, nagyszüleiket, hogy éljenek egészségtudatosabban, figyeljenek oda saját magukra is, mert egészségükre, lendületükre szükség van még nagyon sokáig. Hisz mindannyian – kis- vagy nagycsaládként, de mindenképp együtt, közösen – szeretnénk minél több boldog, meghitt, örömteli, megható és érzelem gazdag pillanatot megélni.

Számos kedvencet találtam mindhárom kategóriában. Talán leginkább a videók voltak azok, ahol a műfaj arra is lehetőséget adott, hogy kicsit mélyebben átérezhessek egy-egy családi helyzetet, hogy picit belelássak abba, ki, kinek és miért éppen azt üzente, amit. Már-már olyan volt, mintha a család életébe tekinthettem volna be néhány perc erejéig. Úgy éreztem, nemcsak annak az egy anyukának, apukának, nagymamának vagy nagypapának szólnak ezek az üzenetek, akinek eredetileg címezték, hanem sokunknak. Nekünk, szülőknek állnak felkiáltójelként ezek az üzenetek: „Ébresztő, tegyél valamit ma is és holnap is az egészségedért! Hiszen saját magadért elsősorban te vagy leginkább a felelős, és a gyerekeidnek szüksége van rád még nagyon sokáig.”

Amikor a pályamunkákat néztem, átfutott az agyamon az is, hogy mire szoktam gondolni, amikor kerékpározni indulok, vagy gyalogosan megyek munkába. Vagy amikor a friss, bio paradicsomot szedem le kiskertemben, és illatozó lecsó lesz belőle Klárika, a feleségem jóvoltából. Nekem ilyenkor szinte mindig eszembe jut, hogy mindezeket azért is teszem, hogy a gyermekeim számíthassanak rám a jövőben. Szeretném, ha még sokat ünnepelnénk együtt, és Melinda lányom esküvője után a két fiam, aztán majd az unokáim esküvőjének is aktív részese lehetnék. Talán pont úgy fog kopogni a cipőm a lakodalom táncparkettjén, mint ahogy Mokrán Nina, a videó kategória győztesének kisfilmje végén kopognak a cipőtalpak. A többi díjazottat, illetve pályamunkákat is érdemes megnézni, sok szeretettel ajánlom továbbgondolásra őket!vissza a Dr. Béres József naplója oldalra
Hírlevél feliratkozás