Az vagy, amit megeszel?


A Béres Egészség Hungarikum Index felmérése során megkérdezettek mindössze 15%-a értékelte jó vagy nagyon jó egészségi állapotúnak a magyar lakosságot, ezzel szemben a nyugat-európaiakat a résztvevők 66%-a tartotta egészségesebbnek! A különbség okaként 18% említette a helytelen táplálkozást – ebből is egyértelmű, hogy nem igazán figyelünk oda arra, mit adunk a szervezetünknek nap, mint nap, ráadásul, ezzel többnyire tisztában is vagyunk.

És hogy miért nem változtatunk az egészségünk érdekében? Talán, mert még mindig nem tudjuk, hogyan is kellene tudatosan táplálkoznunk. Illetve fel sem merül bennünk, hogy “mindennapi kenyerünknek” és a rossz közérzetünknek, fáradékonyságunknak vagy egyes – akár elhízással kapcsolatos! – betegségünknek köze lehet egymáshoz: nem látjuk vagy nem akarjuk látni az összefüggéseket. Alábecsüljük, és nem foglalkozunk a súlyunkkal, így sokszor szinte sokkot kapunk, amikor a háziorvos kérésre mérlegre állunk, kiszámoljuk a BMI-indexünket, vagy megmérjük a haskörfogatukat.

Általában azt gondoljuk, hogy irtózatos anyagi befektetés, ha változtatunk kell étkezéssel kapcsolatos szokásainkon, de hogy elképesztő energia-befektetés, arra esküsznek a legtöbben. Szeretnénk bebizonyítani, hogy erről szó sincs – apró lépésekkel is el lehet indulni, már az is eredményre, egy egészségesebb életformához vezethet!vissza a Szakértői tanácsok oldalra
Hírlevél feliratkozás